Benelli 828U Black .12

Art nr. BENELLI828UBLACK

35799,00SEK inkl. moms

Frakt vapen (995,00) SEK inkl. moms
Finns i lager
  • Produktinformation
En hagelbock från Benelli - 828U

Benelli gör något så revolutionerande som en hagelbock. Det är stort för företaget som hittills endast gjort halvautomater.

Benelli går sin egen väg, som vanligt. Men man skapar nya lösningar med genomarbetade praktiska förbättringar, de gör inte något nytt bara för sakens skull utan återuppfinner hagelbocken.

Benelli tar med teknologin med justeringsbrickor till 828U och skapar den första hagelbocken med justeringsmöjlighet för drop och cast. 40 olika positioner är möjliga att ändra till, lägg till möjligheten med olika tjocka bakkappor och olika höjder på kolvkam så är detta en modell som kan passa alla.

Lådan är i aluminium med en nyframtagen låsplatta i stål i stötbotten. Den håller trycket från patronerna kvar i patronläget och man kan alltså hålla vikten nere på vapnet. Det väger endast
 2,9 kilo med 71 cm pipa.  Trots den låga vikten är den mycket behaglig och följsam att skjuta med.  

Top levern spänner upp slagstift och ejektorer. Då framstocken inte har någon koppling avtryckare eller ejektorer är Benellis 8282U smidig att öppna och man slipper råheten som kan finnas på nya brytvapen. Det är inte heller någon risk att tappa funktionalitet över tid som kan vara ett problem med den typen av vapen.

Trycket är extremt lätt att demontera med ett medföljande litet verktyg.

Piporna är Crio-behandlade, dvs Benellis nedfrysningsteknologi för att ta bort materialspänningarna som uppstår vid kallhamringen. En utbytbar kolsfiberspång med fiberoptiskt korn toppar ekipaget.

Rekyldämpningssystemet Progressive Comfort ger ökad dämpning vid kraftigare laddningar för bästa möjliga uppföljning. Bakkappa finns som tillval i tre olika längder. Kolvkamen i polymer minskar rekylen mot kinden och finns i tre olika höjder som tillval.

Namnet 828U har sitt ursprung i att staden Urbino där Benelli finns är med på UNESCOs världsarvslista och där har nummer 828.
"U" står för Upland det vill säga rörlig jakt och med sina 2,9 kilo är modellen väl anpassad för denna typ av jakt.

Benelli 828U finns i högervariant med drop och skränkningsbrickor så den även kan skjutas av vänsterskyttar.
Från 2017 finns den även i äkta vänsterutförande med spegelvänd top-lever för bästa öppningsergonomi.

Högermodellen finns i två utföranden, en med svart låda och en med högblank låda. Den levereras i en specialdesignad koffert där fem criochoker, chokenyckel och olja medföljer.
Vapnet är stålhagelgodkänd upp till halv choke.