Innomount Blaser sadelmontage 30mm

Ringhöjd 14 mm

Art nr. 50-30-14-00-800

3695,00SEK inkl. moms

Finns i lager
  • Produktinformation
Blaser Sadelmontage, Innomount, QR, 30mm ringar med 14mm höjd.

Blaser sadelmontage från Innomount för samtliga Blaser vapenmodeller. Blaser B95/B97, Blaser D99, Blaser K95, Blaser R8, Blaser R93 och Blaser S2.  

Vi rekommenderar användning av 14mm bygghöjd upp till 50mm objektivsstorlek.

På den lägsta bygghöjden (14mm) Innomount till Blaser är det viktigt att veta att det endast finns 1-2mm bygghöjd mellan sadelmontagets ovansida på sadeln till ringens underkant. Ifall ditt kikarsikte har en rak undersida på mellantuben är det inget problem. Ifall mittsektionen på tuben (under höjd och sidjustering) har en nedsänkning som överstiger 1-2mm. så bör man välja en högre bygghöjd för att tuben skall löpa fritt och montage skall vara möjligt.

Alla Innomount fästen för Blaser som vi levererar med ringar är av andra generationen vilket innebär att de är förlängda med 15mm. De tidiga utgåvorna hade inte detta som standard och man fick då ett väldigt långt ögonavstånd likt många andra tillverkare.

Blaser sadelmontage från Innomount fick mycket bra omdöme i Vapentidningens test av Blaser montage. Har bland annat en låsning som är betydligt bättre än originalet där låsarmarna är infällda i sadelmontaget i låst läge. Dessa låsarmar fälls ut genom att en knapp på motsatt sida trycks in. Detta ger ett överlägset skydd mot att fästet ofrivilligt öppnas i täta snår eller vid transport. Låsarmarna öppnas dessutom i motsatt riktning mot varandra vilket skyddar mot att en gren skulle kunna öppna båda ifall armarna är utfällda.
Tekniska egenskaper Innomount montage:

• Tillverkat i Tyskland.
• QR funktion (Quick release)
• 100% träfflägessäkra efter byte.
• Låsning i motsatt riktning för maximal säkerhet
• Infällda låsarmar
• 2 års garanti