Swedish Forest Knife Blue Birch

Art nr. CAS13119

1295,00SEK inkl. moms

Ej i lager
  • Produktinformation
Dessa knivar höjer ribban i branschen med skaft i stabiliserat masurbjörk som inte bara ser riktigt snygga ut utan också är helt vattentäta, tvättbara och slagtåliga. Träet är vakuuminjcerat med en blandning av härdade metakrylat estrar, vilket ökar dess densitet och gör hela handtaget resistent mot fukt, sprickor och hårda stötar. För denna modell har blandningen tillförts blått pigment och därmed fått ett handtag med en mycket vacker marmoreffekt.

Denna kraftiga full-tånge kniv är byggd för mångsidig användning i jakt, fiske och allmänt bruk i skogen. Det är en robust kniv som du kan flå en älg med, filéa en fisk likväl som du kan snida ett träföremål med den.

Kniven är slipad med en hel platt slipning s.k. Full Flat grind och har en sidenmatt finish och smalnar av gradvis mot spetsen. Detta stål i kombination med slipningen gör dessa knivar mycket lätta att skära med, effektiva för allsidigt bruk samt bevarar skärpan väl men är ändå mycket lätt att vässa. Flatslining är dock inte optimerad för att bryta med, bladet kan skadas, utan fokus ligger på att den skall kunna skära effektivt. Vill man öka styrkan kan eggen slipas tillbaka och slipvinkeln ökas något. För riktigt hård användning rekommenderas dock skandinavisk slipning.

Kniven levereras med ett mycket rejält knivfodral tillverkat i 3mm tjockt vegetabiliskt garvat läder. Knivslidan har en extra bred bältesögla, en öppning i botten för vätska och ett hål för en förankringsrem.

Om stålet Sandvik 14C28N (rostfritt) i Materialguiden:
http://www.casstrom.se/materialguide/?id=21183&grp=3850061

Som tillval kan kniven fås med fodral som har eldstålhållare (utan eldstål).
Total längd 22 cm
Bladlängd 10 cm
Bladtjocklek 3,8 mm
Vikt 160 gr
Stål Rostfritt Sandvik 14C28N
Hårdhet 58-59 HRC
Slipning Flatslipning (Full flat)
Skaft/Handtag Blåfärgad stabiliserad masurbjörk
Fodral/hölster 3 mm tjockt vegetabiliskt garvat läder