Norma kula (69312) 9,3 mm Oryx 21 g

50/fp

Art nr. 8284812

958,00SEK inkl. moms

Ej i lager
  • Produktinformation

Norma kula Oryx 9,3 mm 21 gram

50st kulor /ask

Sedan introduktionen av Norma Oryx 1996 har den blivit Normas spjutspets i sortimentet. Världen över har den prisats för sin prestanda.

Vad är det då som gör Oryxkulan så unik? Jo, en kombination av snabb expansion för dödande skott, samt en hög restvikt och djupverkan för de mer krävande skotten. Oryx är en sk. Bondad kula, vilket innebär att mantel och kärna är hoplödda. Kulan öppnar sig alltså snabbt, men sammanlödningen gör att separationen av mantel och kärna förhindras, vilket leder till restvikter på över 90%. Detta bidrar i hög grad till att kulan får den djupa och raka penetration som den också har blivit berömd för.

Till Oryx använder Norma ett mycket avancerat smältningsförfarande som ger en överlägsen vidhäftning mellan mantel och kärna. För en perfekt kontrollerad expansion, även i låga farter eller vid mjukdelsträffar, måste den främre mantelväggen tunnas ut och dimensioneras på rätt sätt. Spetsen på Oryx har därför invändiga klyvningszoner och med en speciell teknik lämnas den yttersta delen av spetsen obondad. Det är dessa detaljer som skiljer Oryx från andra bondade kulor och ger den ett brett användningsområde under de mest skiftande jaktförhållanden.

Norma Oryx kulor för handladdning produceras i en rad olika kalibrar, bl.a. 5,7mm, 6mm, 6,5mm, 7mm, .30, 8mm, 9,3mm, 358 och 375.