Arxus Primo Nord LW Strl 38

Art nr. AR102738

2895,00SEK inkl. moms

Arxus Primo Nord LW

Finns i lager
  • Produktinformation
Arxus Primo Nord LW är den lätta och vinterisolerade naturgummistöveln som många tycker är den ultimata stöveln.

Den har en värmejusteringsfunktion som motverkar överhettning av foten och det gör stöveln bekväm även vid varmare temperaturer.

Primo Nord LW är utrustad med ett högisolerande neoprenfoder på 5 mm tillsammans med 2 mm "Air Cell"-foder som skapar ett viktigt luftlager mellan kroppen och neoprenet. Detta ger dig en lätt stövel med bra isolering och fantastiskt bra ventilation. Det vattentäta skaftet är tillverkad av ett starkt "Rip-Stop" tyg i kombination med vattentät neopren som tillsammans gör stöveln extremt lätt men också motståndskraftig mot skärskador.

Luftcellernas ger ett mycket effektivt luftlager mellan foten och neoprenfodret. Om foten blir för varm sprids kondens in i luftcellerna och avdunstar uppåt och ut ur stöveln. Stöveln svalkar därför vid varmt väder och isolerar bra vid kyla, vilket gör den till en idealisk stövel för alla årstider, särskilt höst och vinter.

Naturgummi garanterar en slitstark stövel med lång livslängd.  

Riri-dragkedjan på skaftets baksida gör det möjligt att anpassa vadstorleken så att den passar just dig. Överkanten i läder tillsammans med spännremmen skapar en stabil och stödjande stövel trots det mjuka textilskaftet.

Sulan är konstruerad av 6 olika tekniska lager, och heter Arxus X-Grip. Dessa lager ger en marknadsledande komfort med fördelen av en smidig, stabil och hög greppfunktion. En 5 mm urtagbar EVA/filtinnersula ökar stötdämpningen under gång och även isoleringen mot marken.

Färgen heter hunting green/brun. Stöveln är klassificerad för -20c.