Sako S20 Hunter .308

Art nr. SAKOS20

23995,00SEK inkl. moms

Frakt vapen (995,00) SEK inkl. moms
Beställningsvara
  • Produktinformation
Sako S20 - det första riktiga hybridgeväret för både jägare och precisionsskyttar

Kaliber: 308

Modell: Hunter

Piplängd: 51 cm som är gängad 5/8-24 UNF


Sako har skapat en helt ny kategori för repetergevär: Sako S20 är det första riktiga hybridgeväret. Den modulära strukturen har utformats med progressiva skyttar i åtanke och anpassar sig till en föränderlig livsstil vilket gör Sako S20 till ett framtidssäkrat gevär.

En av huvudfunktionerna med Sako S20 är den take down-utformningen på stocken. Den unika modulariteten gör att geväret kan anpassas efter skyttens preferenser med hjälp av olika stockar och grepp. Sako introducerar vid lanseringen både en precisionsstock och en jaktstock där den senare är en förbättrad version av en traditionell tumhålskolv som påminner om ett pistolgrepp. Att växla mellan olika stockar går både snabbt och är enkelt. Endast ett par minuter krävs för att ändra geväret från att vara mer av ett precisionsgevär till ett ergonomiskt jaktgevär med ett perfekt grepp och vice versa.

Inuti Sako S20-stocken finns ett chassi tillverkat i flygplansaluminium som tar upp rekylkrafterna. Chassits struktur är noggrant utformad för maximal styvhet för ökad precision och robusthet. Sako S20 består i övrigt av material med hög slagtålighet för bästa prestanda med hög komfort och anpassningsbarhet.
Den justerbara ergonomin är en viktig del av Sako S20-designen. Justerbar avtryckare (finns både som enstegs- och tvåstegsvarianter) som kan flyttas både bakåt och framåt för att bättre passa olika handstorlekar, ett snabbt justerbart kindstöd och kolvförlängningsbrickor hjälper till att hitta den bästa möjliga skjutpositionen. Genom att kombinera geväret med ett stort urval av M-LOK- och QD-kompatibla tillbehör kan det anpassas till alla kroppsstorlekar och skjutsituationer.

Den kallhamrade pipan i kombination med "V-Bedding system" ökar Sako S20s repeterbara precision. Gevärets låda har konstruerats för styvhet tack vare att den har integrerade Picatinny-baser frästa direkt på lådan. Sako S20s slutstycke är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål för bättre väderbeständighet. För att öka säkerheten och prestanda har Sako S20 en slagstiftssäkring och en större anläggningsyta på låsklackarna. Detta i kombination med designen med tre låsklackar möjliggör en smidig, säker och exakt användning av geväret.

Sako S20 kommer med två olika pipprofiler, en tunnare flutad jaktprofil vilken kommer i 51 cm och 61 cm längd och är standardpipan till jaktkolven, samt en semi-heavy oflutad pipa vilken endast kommer i 61 cm och sitter monterad som standard på precisionsmodellen. Både jakt och precisionsvarianterna av Sako S20 går att få med antingen klassisk blånering eller med Cerakotebehandlade rostfria metalldelar för maximal väderbeständighet. Samtliga pipor kommer med 5/8 x 24 gängning.

Sako S20-magasinen är tillverkat av glasfiberförstärkt komposit och utformat för att stödja handladdade patroner med längre maximal patronlängd. Tack vare magasinets unika form får patronerna stöd även vid hylsbröstet för att förhindra skador på patronen orsakade av rekyl. Sako S20 levereras med ett magasin med plats för 5 patroner (3 Magnum). Det finns även magasin med plats för 10 patroner (7 Magnum) tillgängligt som tillbehör. Vid lanseringen kommer S20 i 243 Win, 308 Win, 6.5 CM, 270 Win, 30-06 Sprg, 7mm Rem Mag, 300Win Mag och 6.5 PRC kalibrar.

Sako S20 är i sin helhet något nytt och representerar den bästa designen och kompetensen från Sako. Det är ett lätt och smidigt hybridgevär med unika funktioner som både jägare och tävlingsskyttar kan använda. Du kan alltid ändra dig i livet och lita på att ditt gevär klarar av förändringen.

S20 - the Rifle that is You